Kacsatepertő
Szeretem a tepertőt, a zsírja főzéshez kiváló. De, kenyérre kenve hagymával, paprikával, paradicsommal kiváló vacsora. Lehet persze cifrázni tepertőkrémmel, vagy kacsamájjal. Így akár egy fejedelmi vacsoránk is lehet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWsbRsD3E0Yy29vOdL1pfwG0C2RvSqOj7xGMjwfzUvi0cws6vlf9SCnzXQJG7FrrA1edVXHtj2CDtlmwnxhHBDvR7Crldi8k0Qyuvho-1jPr0ux-OeZzPja-2pk8CiB_OaBCD_CWNChrcd/s320/kacsasz%25C3%25ADvp%25C3%25B6rk%25C3%25B6ltkacsatepert%25C5%2591velkrumplival4.jpg)
Hozzávalók:
- 1 kg bőr nélküli kacsaháj
- víz
- só
- fokhagyma
- tej
Elkészítés:
A hájat tisztítás, mosás után felkockázom, s beleteszem egy lábasba, öntök rá egy kevés vizet és tejet, s lassú tűzön, időnkénti keverés mellett, elkezdem a zsírt kiolvasztani. Egy idő után a zsír nagyját lemerem róla, s tovább sütöm, időnként megkavarom, hogy le ne égjen. Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobok rá fokhagymát, s szórok rá sót.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése