HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 12., szombat

Kacsatepertő

Kacsatepertő


Szeretem a tepertőt, a zsírja főzéshez  kiváló. De, kenyérre kenve hagymával, paprikával, paradicsommal kiváló vacsora. Lehet persze cifrázni tepertőkrémmel, vagy kacsamájjal. Így akár egy fejedelmi vacsoránk is lehet.


Hozzávalók:


  • 1 kg bőr nélküli kacsaháj
  • víz
  • fokhagyma
  • tej

Elkészítés:


A hájat tisztítás, mosás után felkockázom, s beleteszem egy lábasba, öntök rá egy kevés vizet és tejet, s lassú tűzön, időnkénti keverés mellett, elkezdem a zsírt kiolvasztani. Egy idő után a zsír nagyját lemerem róla, s tovább sütöm, időnként megkavarom, hogy le ne égjen. Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobok rá fokhagymát, s szórok rá sót.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése