Kacsatepertő
Szeretem a tepertőt, a zsírja főzéshez kiváló. De, kenyérre kenve hagymával, paprikával, paradicsommal kiváló vacsora. Lehet persze cifrázni tepertőkrémmel, vagy kacsamájjal. Így akár egy fejedelmi vacsoránk is lehet.

Hozzávalók:
- 1 kg bőr nélküli kacsaháj
- víz
- só
- fokhagyma
- tej
Elkészítés:
A hájat tisztítás, mosás után felkockázom, s beleteszem egy lábasba, öntök rá egy kevés vizet és tejet, s lassú tűzön, időnkénti keverés mellett, elkezdem a zsírt kiolvasztani. Egy idő után a zsír nagyját lemerem róla, s tovább sütöm, időnként megkavarom, hogy le ne égjen. Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobok rá fokhagymát, s szórok rá sót.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése