Vargabéles brandys mazsolával, tejföllel
Egyszerű, de nagyon finom desszert, mely vacsorára akár főétel is lehet.
Hozzávalók:
- 4 ek mazsola
- 3 cl rum
- 1 bögre cérnametélt
- só
- 2 ek vaj
- 1 tasak (45 dkg) félzsíros tehéntúró
- 1 dl tejföl
- 2 ek cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 0,5 db narancs leve
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 tekercs leveles tészta
- 1 ek olaj
- 1 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikB7NFdMrkeo2H3slyutWYxHv9OY2NtUAFSfIuzL6Qe5lva8pKdsms15z2YGFfj1IQHkMJCwvfnV-wowDuPKfd_5vi9QVK1GRbT-uAtHOyMSH7t2BJY8dWkbkjq6CizIRFMFnDx5ToHqcN/s320/vargab%25C3%25A9lesbrandysmazsol%25C3%25A1valtejf%25C3%25B6llel1.jpg)
Elkészítés:
A mazsolát beáztatom a brandybe.
A tésztát sós vízben előfőzöm.
A túrót egy tálban villával összetöröm, hozzáadom a tojás sárgáját, a citrom és a narancs reszelt héját, a narancs levét, 1 tasak vaníliás cukrot, a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját. Jól összekeverem.
A tojás fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verem, a tálba rakom. Óvatosan összekeverem.
Egy tepsit kikenek vajjal, beleteszem a réteslapok felét, a két lap között a lapokat bekenem olajjal. Erre halmozom a masszát, s befedem a maradék réteslapokkal. A lapokat most is bekenem. A tepsit beteszem a sütőbe, s 180 C fokon kb 40 percig sütöm.
Kihűlés után a tésztát kockára vágom, s szórok rá porcukrot és vaníliás cukrot.
Fogyasztáskor kanalazok rá tejfölt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése