HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 14., hétfő

Rántott hekk törzs és tengeri halfilé majonézes krumplival

Rántott hekk törzs és tengeri halfilé majonézes krumplival


Az elmúlt napokban lubickoltam a halételekben. Ezúttal a hekk mellett volt még halfilé is (hogy milyen halból, az nem derült ki, a csomagoláson csak annyi szerepelt, hogy tengeri halfilé).

Hozzávalók:


  • 0,5 kg hekk törzs
  • 0,5 kg tengeri hal filé
  • liszt
  • tojás
  • prézli
  • paprika
  • étolaj
  • krumpli
  • bors
  • fokhagyma
  • majonéz
  • citrom
  • csemegeuborka
  • uborkalé
  • sonkahagyma
  • magvas rozskenyér

Elkészítés:


A krumplit megfőzöm, majd megpucolom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s összekeverem majonézzel, a szeletelt hagymával, uborkával és kevés uborkalével. Beteszem a hűtőbe.

A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd előbb paprikás lisztben, aztán tojásban, végül prézliben megforgatom, s bő olajban megsütöm.

Tálaláskor a haltörzs  mellé pakolom a halfilét, egy szelet kenyeret, s a majonézes krumplit.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése