Rántott hekk törzs és tengeri halfilé majonézes krumplival
Az elmúlt napokban lubickoltam a halételekben. Ezúttal a hekk mellett volt még halfilé is (hogy milyen halból, az nem derült ki, a csomagoláson csak annyi szerepelt, hogy tengeri halfilé).
Hozzávalók:
- 0,5 kg hekk törzs
- 0,5 kg tengeri hal filé
- liszt
- tojás
- prézli
- paprika
- étolaj
- krumpli
- só
- bors
- fokhagyma
- majonéz
- citrom
- csemegeuborka
- uborkalé
- sonkahagyma
- magvas rozskenyér
Elkészítés:
A krumplit megfőzöm, majd megpucolom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s összekeverem majonézzel, a szeletelt hagymával, uborkával és kevés uborkalével. Beteszem a hűtőbe.
A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd előbb paprikás lisztben, aztán tojásban, végül prézliben megforgatom, s bő olajban megsütöm.
Tálaláskor a haltörzs mellé pakolom a halfilét, egy szelet kenyeret, s a majonézes krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése