HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 8., hétfő

Baconös háromhagymás, háromsajtos spagetti chilivel

Baconös háromhagymás, háromsajtos spagetti chilivel


Trappista sajt, kéksajt, paprikás penészes sajt, fokhagyma, újhagyma, medvehagyma.

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 1 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • 5 dkg bacon
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 dkg trappista sajt
  • 3 dkg kéksajt
  • 3 dkg paprikás penészes sajt
  • őrölt fekete bors 
  • 2 db chili

  • Elkészítés:

    A tésztát felteszem sós vízben főni.

    A bacont kockára vágom, a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a medvehagymát felszeletelem.

    Egy serpenyőben vajon megpirítom a fokhagymát, az újhagyma fehér részét,  és a bacont. Fűszerezem, ráöntöm a tejszínt, hozzáadom a trappistát, a kéksajtot és a medvehagyma felét.

    Rászedem a tésztát, átforgatom.

    Tálalok. Egy tányérra szedek a tésztából, morzsolok rá paprikás penészes sajtot.  Teszek rá medvehagyma levelet, valamint újhagyma zöldjét, vágok rá  chilit.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése