Egy egyszerű, de finom epres süti.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Elkészítem a piskóta tésztáját. A tojásokat szétválasztom, 1 ek cukorral és a vaníliáscukorral egy tálban habosra keverem. A sütőport a liszthez keverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral, egy csipet sóval kemény habbá verem. Óvatosan összekeverem a tojássárgájával, majd folyamatosan szórva a lisztet, azzal is elkeverem.
A 18 cm-es sütőformám alját kivajazom, beleöntöm a masszát, elsimítom, s a 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. Amikor már aranysárga, elzárom a sütött, s a piskótát hagyom kihűlni.
A kihűlt piskótát felvágom, teszek rá epret.
Fogyasztáskor locsolok rá tojáslikőrt, s nyomok rá tejszínhabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése