HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 21., vasárnap

Sült sertés hasaalja petrezselymes újkrumplival

Sült sertés hasaalja petrezselymes újkrumplival

Bár mostanában a lassú, alacsony hőfokon, kemencében való sütés a divat, én hagyományosan, serpenyőben sütöttem meg a húst, akárcsak a krumplit.

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés hasaalja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • morzsolt kakukkfű
  • ketchup
  • citromlé
  • olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg újkrumpli
  • 6 szál petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • 2 db csípős hegyes paprika

Elkészítés:

A húst félbevágom, egy serpenyőbe rakom. Rákenem a paradicsomot, nyomok rá fokhagymát,  locsolok rá citromlevet és olajat, megszórom a fűszerekkel. Mellérakom a félbevágott hagymát, s a fokhagyma gerezdeket. Egy éjszakára beteszem a hűtőszekrénybe, hogy ebben a pácban érjen.

Másnap öntök rá kevés vizet, s a tűzhelyen bőrével lefelé, lefedve, elkezdem párolni. 

A beáztatott krumplikat megpucolom, s egy serpenyőben vízen és olajon párolom, sütöm. Időnként megkeverem. Sózom.

A petrezselymet durván aprítom.

Amikor a krumpli megpuhult és megpirult, megszórom petrezselyemmel.

Tálaláskor a tányérra helyezek egy dara húst, szedek mellé krumplit, s díszítek paprikával és paradicsommal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése