Bár mostanában a lassú, alacsony hőfokon, kemencében való sütés a divat, én hagyományosan, serpenyőben sütöttem meg a húst, akárcsak a krumplit.
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés hasaalja
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt kömény
- morzsolt kakukkfű
- ketchup
- citromlé
- olaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg újkrumpli
- 6 szál petrezselyem
- 2 db paradicsom
- 2 db csípős hegyes paprika
Elkészítés:
A húst félbevágom, egy serpenyőbe rakom. Rákenem a paradicsomot, nyomok rá fokhagymát, locsolok rá citromlevet és olajat, megszórom a fűszerekkel. Mellérakom a félbevágott hagymát, s a fokhagyma gerezdeket. Egy éjszakára beteszem a hűtőszekrénybe, hogy ebben a pácban érjen.
Másnap öntök rá kevés vizet, s a tűzhelyen bőrével lefelé, lefedve, elkezdem párolni.
A beáztatott krumplikat megpucolom, s egy serpenyőben vízen és olajon párolom, sütöm. Időnként megkeverem. Sózom.
A petrezselymet durván aprítom.
Amikor a krumpli megpuhult és megpirult, megszórom petrezselyemmel.
Tálaláskor a tányérra helyezek egy dara húst, szedek mellé krumplit, s díszítek paprikával és paradicsommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése