Ennél a receptnél az újkrumpli mellett megjelent a zsenge cukkini is.
Hozzávalók:
- 20 dkg sertés darált hús
- 1 db kicsi cukkini
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szál petrezselyem
- 1 db chili
- 1 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípő pirospaprika
- zsemlemorzsa
- napraforgó olaj
- 40 dkg újkrumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- csalamádé
Elkészítés:
Az újkrumplikat áztatás után megkapirgálom, előfőzöm.
A darált húst egy tálba teszem. A hagymákat, petrezselymet aprítom, a krumplit és a cukkinit nagy lukon lereszelem, az egészet a tálba teszem. Ráütöm a tojást, belevágom a chilit, fűszerezem, összekeverem. Nedves kézzel golyókat formálok, kicsit ellapítom.
Az újkrumplikat egy serpenyőben megsütöm. Mikor már majdnem kész a krumplira szórok aprított fokhagymát és petrezselymet. Megsózom, borsozom.
A fasírtokat prézlibe hempergetem, forró olajban kisütöm.
Tálaláskor rakok a tányérra fasírtot, mellé krumplit, egy kis tálkába szedek csalamádét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése