Tudom, kicsit különösnek tűnik ez az étel. Eredetileg egy sima paprikás krumplit akartam összedobni. Amikor már majdnem készen voltam vele, lementem a kamrába savanyúságért. Kezembe került egy üveg télre eltett lecsó. Majd megakadt a szemem egy pacalpörkölt konzerven. Ekkor jött az ötlet, hogy ezeket összekombinálom. (Sajnos a feleségem miatt nem tudok igazi pacalt főzni, mert kiszekálja a lelkem, hogy büdöset csinálok, ezért be kell érnem konzervvel.)
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- sertés zsír
- 50 dkg pacalpörkölt
- 0,5 üveg lecsó
- 4 db chili a tálaláshoz
Elkészítés:
A paprikás krumplihoz aprítom a hagymákat, felvágom a paprikát és a paradicsomot.
Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fűszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bőven ellepje. Addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.
A lecsót és a pacalt megmelegítem, mindkettőt megszórom pirospaprikával.
Tálaláskor szedek a tányérra lecsót és pacalpörköltet, mellé paprikás krumplit. Középre rakok egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése