HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 19., péntek

Pacalpörkölt lecsóval és paprikás krumplival

Pacalpörkölt lecsóval és paprikás krumplival

Tudom, kicsit különösnek tűnik ez az étel. Eredetileg egy sima paprikás krumplit akartam összedobni. Amikor már majdnem készen voltam vele, lementem a kamrába savanyúságért. Kezembe került egy üveg télre eltett lecsó. Majd megakadt a szemem egy pacalpörkölt konzerven. Ekkor jött az ötlet, hogy ezeket összekombinálom. (Sajnos  a feleségem miatt nem tudok igazi pacalt főzni, mert kiszekálja a lelkem, hogy büdöset csinálok, ezért be kell érnem konzervvel.)

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika 
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • sertés zsír
  • 50 dkg pacalpörkölt
  • 0,5 üveg lecsó
  • 4 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:

A paprikás krumplihoz aprítom a hagymákat, felvágom a paprikát és a paradicsomot.

Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fűszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bőven ellepje. Addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.

A lecsót és a pacalt megmelegítem, mindkettőt megszórom pirospaprikával.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsót és pacalpörköltet, mellé paprikás krumplit. Középre rakok egy chilit.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése