HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 13., szombat

Sült csirkecombok párolt répával és petrezselymes újkrumplival

Sült csirkecombok párolt répával és petrezselymes újkrumplival

Már kapható újkrumpli, ez pedig már a tavaszt jelzi, bár ma épp Szervác napja van, s az idő is ennek megfelelően esős és hűvös.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípő pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • kakukkfű
  • 30 dkg újkrumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem

Elkészítés:

A csirkét bedörzsölöm fokhagymával, fűszerezem, meglocsolom olajjal, s beteszem egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap a krumplikat áztatás után megkapirgálom, előfőzöm.

A répákat megpucolom, karikákra vágom, fűszerezem, rakok rá kakukkfüvet és megpárolom.

A krumplikat egy serpenyőben a csirkecombokkal együtt megsütöm. Mikor már majdnem kész a krumplira szórok aprított fokhagymát és petrezselymet, sózom, borsozom.

Tálaláskor teszek a tányérra kettő combot, répát, s 4 db krumplit, s díszítésként petrezselyemlevelet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése