Már kapható újkrumpli, ez pedig már a tavaszt jelzi, bár ma épp Szervác napja van, s az idő is ennek megfelelően esős és hűvös.
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípő pirospaprika
- napraforgó olaj
- 2 szál sárgarépa
- kakukkfű
- 30 dkg újkrumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
Elkészítés:
A csirkét bedörzsölöm fokhagymával, fűszerezem, meglocsolom olajjal, s beteszem egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap a krumplikat áztatás után megkapirgálom, előfőzöm.
A répákat megpucolom, karikákra vágom, fűszerezem, rakok rá kakukkfüvet és megpárolom.
A krumplikat egy serpenyőben a csirkecombokkal együtt megsütöm. Mikor már majdnem kész a krumplira szórok aprított fokhagymát és petrezselymet, sózom, borsozom.
Tálaláskor teszek a tányérra kettő combot, répát, s 4 db krumplit, s díszítésként petrezselyemlevelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése