HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 9., kedd

Egészben sült füstölt pulykacomb vele sült zöldségekkel

Egészben sült füstölt pulykacomb vele sült zöldségekkel

Ez egy nagyon finom étel. Az előkészítés viszonylag gyors, a munka oroszlánrészét a sütő végzi. Az ételt anyáknapi meglepetésnek szántam. Mivel a lányunk csak május végére tervez egy hazalátogatást Bécsből, gondoltam ezzel kedveskedek a feleségemnek helyette. Nem kért belőle.Kénytelen leszek egyedül megenni az egészet. No, valahogy megbirkózom majd vele.

Hozzávalók:

  • 1 db füstölt pulyka alsócomb (107 dkg)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db burgonya
  • 2 db répa
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 6 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • napraforgó olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom. A fokhagymát felszeletelem. A hagymákat, paradicsomokat négybe, a gombákat félbe vágom. A répákat hosszában félbe, majd nagyobb darabokra vágom.

A combot beteszem egy serpenyőbe, szórok rá fokhagymát.  Körberakom a zöldségekkel a gombák kivételével. Szórok rájuk kakukkfüvet. Az egészet sózom, borsozom, s meglocsolom kevés vízzel és napraforgó olajjal. Letakarom alufóliával. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

A húst és a zöldségeket időnként meglocsolom. 90 perc után leveszem a fóliát. Rárakom a gombákat, s tovább sütöm, most már gyakoribb locsolással. 30 perc elteltével rövid ideig grillezem.

Tálaláskor szelek három szeletet a pulykacombból, rakok mellé zöldségeket.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése