HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 29., hétfő

Tejfölös kapros zöldbabfőzelék lecsós pörkölttel

Tejfölös kapros zöldbabfőzelék lecsós pörkölttel


Ez a főzelék még fagyasztott zöldbabból készült, de a kaporral és a lecsóval egy kis tavaszi ízt kívántam kölcsönözni az ételnek.


Hozzávalók:

  • 1/2 kg sárga zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 0,5 csokor kapor
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • 25 dkg sertéshús (comb)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • őrölt piros paprika
  • 1 ek sertészsír

Elkészítés:

A zöldbabot darabolom. A hagymákat, kaprot, petrezselymet aprítom. A húst kockára vágom. A paprikát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy serpenyőben zsíron a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, sózom, borsozom, megszórom paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm.

Közben egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a babot, s babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem főzni. Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele kaprot és petrezselymet, felrottyantom.

Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és halmozok rá pörköltet. Kenyérrel fogyasztom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése