HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 24., szerda

Csirkemáj bacon köntösben petrezselymes újkrumplival uborkasalátával

Csirkemáj bacon köntösben petrezselymes újkrumplival uborkasalátával

Mai ebédem csirkemáj, újkrumpli és uborka a köret.

Hozzávalók:

  • 8 db csirkemáj
  • 8 szelet bacon
  • 50 dkg újkrumpli
  • 6 szál petrezselyem
  • napraforgó olaj
  • 1 db kigyóuborka
  • 3 ek tejföl
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • fehérborecet
  • olívaolaj

  • Elkészítés:

    A krumplikat vízbeáztatás után megkapirgálom. Sós vízben előfőzöm, majd olajon megsütöm. Szórok rá durván aprított petrezselymet.

    A májat sózom, borsozom, betekerem a baconbe. Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm.

    Az uborkát vékonyra szeletelem, sózom, borsozom. Locsolok rá borecetet és olívaolajat, kanalazok rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát.

    Tálaláskor szedek a tányérra baconös májat, mellé újkrumplit. Uborkasalátával fogyasztom.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése