A kamrában volt még öreg krumpli, a mélyhűtőben pedig találtam csirkemellet.
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- napraforgó olaj
- só
- őrölt fekete bors
- 4 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- l tk liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A krumplit kockára vágom. Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, hozzáadom a krumplit, fűszerezem, felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket. Addig főzöm míg a krumpli puha nem lesz.
A csirkemellet felkockázom, a fokhagymát aprítom.
Egy lábasban olajon megkapatom a fokhagymát, hozzáadom a pulyka húskockákat, fehéredésig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá kevés vizet. Addig párolom míg meg nem puhul.
Bő negyedóra főzés után a krumpli megpuhult, a tejfölbe kevert liszttel behabarom. Összekeverem, s néhány perces főzés után tálalok.
A tányérra szedek a főzelékből, s kanalazok rá húst és szaftot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése