A parázskrumplit - apró újkrumplit - sajnos csak rövid ideig élvezhetjük. Ezért ki kell használni a szezonját.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kacsaszárnytőket sózom, borsozom.
Egy serpenyőbe kacsazsírra rárakom a kacsaszárnytőket. Lefedve elkezdem sütni. Egy idő után megfordítom. Újból megfordítom, s locsolok rá mézet.
A krumplikat áztatás után megpucolom. Egy serpenyőbe rakom, öntök rá kevés vizet, 1 kanál zsírt, s lefedve elkezdem párolni. Majd a megforgatom a krumplikat, feljebb veszem a hőt, hogy megpiruljanak. Amikor már kellőképpen megsült, megszórom durván aprított petrezselyemmel.
Elkészítem a salátát. Az uborkát vékonyan felszeletelem, a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem. Egy tálba rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet és olajat, összekeverem. Kanalazok rá tejfölt, s szórok rá piros paprikát.
Tálalok, a tányérra rakok egy kacsaszárnytőt, s szedek mellé krumplit. Mellé helyezem a salátás tálat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése