Áfonya-szamóca (eper) gyümölcssaláta tejszínnel, tojáslikőrrel
Már a hazai eper ára is elviselhető a piacon, bár még lekvárfőzéshez drága. De egy gyümölcssalátához kisebb mennyiség is elégséges.
Hozzávalók:
- 15 dkg szamóca (földi eper)
- 2 ek áfonya
- 1 tk porcukor
- 1 ek tejszín
- 5 cl tojáslikőr
Elkészítés:
Az epret megpucolom, megmosom, felvágom. Beteszem egy üvegtálba, szórok rá porcukrot, teszek rá áfonyát. Locsolok rá tejszínt, tojáslikőrt, s beteszem a hűtőszekrénybe egy fél órára.
A hűtés után egy igazán élvezetes, finom gyümölcssalátában lesz részünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése