HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 14., vasárnap

Vörösboros chilis, paradicsomos káposzta sült párizsival, tükörtojással

Vörösboros chilis, paradicsomos káposzta sült párizsival, tükörtojással


Bár a naptár szerint tavasz van, az esős, szeles idő inkább az őszt idézi. Ez az étel is inkább annak felel meg.

Hozzávalók:


  • 1 kis fej káposzta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • 3 db chili
  • tejföl
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt kömény
  • 1 dl vörös bor
  • olaj
  • liszt
  • 1 ek cukor
  • 2 szelet párizsi
  • 2 db tojás

Elkészítés:

Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott káposztát, a darabolt chilit, fűszerezem, s felöntöm a paradicsomlével, beleszórom a cukrot.

Mikor majdnem kész, öntök hozzá egy kevés bort, keverek bele tejfölt, egy kevés lisztet. Felforralom.

Közben kevés olajon megsütöm a párizsit, félreteszem. Megsütöm a tükörtojást is.

Tálaláskor szedek a tányérba káposztát, középre helyezem a sült párizsit, rá a tükörtojást. Szórok rá piros paprikát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése