HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 31., szerda

Tejszínes, petrezselymes kelkáposzta főzelék fasírttal

Tejszínes petrezselymes kelkáposzta főzelék fasírttal


Ehhez az ételhez az előző recept fasírtját használtam feltétként.

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • 2 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 db fasírt

Elkészítés:

A kelkáposztát alapos mosás után felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.

Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, s kb. 30 percig főzöm.

Közben elkészítem a rántást. Egy serpenyőben forró olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát, hozzáadom a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tűzhelyről, megszórom köménymaggal és  pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a főzelékbe, összekeverem, felforralom.

Tálaláskor szedek egy mélytányérba főzeléket, s teszek rá 1 db fasírtot. Csorgatok rá tejszínt, s szórok rá petrezselyemleveleket. Barna kenyérrel fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése