Zöldséges sertéspörkölt tarhonyával
A zöldségekkel - sárgarépa, zöldborsó - tavasziassá akartam tenni ezt az ételt.
Hozzávalók :
- 30 dkg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős paprika
- 2 db chili paprika
- 2 db sárgarépa
- 1 csésze zöldborsó
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 2 ek sertészsír
- 1 bögre tarhonya
- 2 db chili tálaláshoz
- 2 szál petrezselyem díszítésnek
Elkészítés:
A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom. A répát karikára vágom.
Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát, fokhagymát és a répát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, kevés köménymaggal, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét öntök rá vizet, s hozzáadom a zöldborsót.
Közben a tarhonyát zsíron megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.
Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, a közepére halmozok pörköltet. Rakok rá chilit és petrezselymet.
Vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése