Tejfölös fehérbab főzelék csípős kolbásszal
Bár nem egy tavaszi étel, de megkívántam. Az idő amúgy is a sok eső miatt meglehetősen barátságtalan.
Hozzávalók:
- 25 dkg fehérbab
- 1 szál csípős parasztkolbász
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- napraforgó olaj
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- csombor (borsikafű)
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
- 1 mk ecet (elhagyható)
Elkészítés:
Előző nap a jól megmosott babot beáztatom.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, a kolbászt szeletelem. Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a kolbászszeleteket, végül a babot az áztató vízzel együtt. Teszek bele borsot, borsika füvet, babérlevelet.
Addig főzöm míg megpuhul a bab. Ekkor a tejföl felét összekeverem a liszttel, megszórom piros paprikával és a leveshez adom. Adok hozzá néhány csepp ecetet. Felforralom.
Tálaláskor merek egy tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt. Olívás rozskenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése