HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. május 25., csütörtök

Tejfölös fehérbab főzelék csípős kolbásszal

Tejfölös fehérbab főzelék csípős kolbásszal


Bár nem egy tavaszi étel, de megkívántam. Az idő amúgy is a sok eső miatt meglehetősen barátságtalan.

Hozzávalók:


  • 25 dkg fehérbab
  • 1 szál csípős parasztkolbász
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • csombor (borsikafű)
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk ecet (elhagyható)

Elkészítés:


Előző nap a jól megmosott babot beáztatom.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, a kolbászt szeletelem. Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a kolbászszeleteket, végül a babot az áztató vízzel együtt. Teszek bele borsot, borsika füvet, babérlevelet.

Addig főzöm míg megpuhul a bab. Ekkor a tejföl felét összekeverem a liszttel, megszórom piros paprikával és a leveshez adom. Adok hozzá néhány csepp ecetet. Felforralom.

Tálaláskor merek egy tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt. Olívás rozskenyérrel fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése