HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 16., csütörtök

Hurka, kolbász, baconos krumplival csőben sütve

Hurka, kolbász, baconos krumplival csőben sütve

Hagyományos receptet már tettem fel többet is, ez azért más:

 

Hozzávalók:

  • 1 tálca disznótoros (2 db kolbász, 2 db májas, 2 db véres hurka)
  • 7 db nagyobb újkrumpli
  • 7 szelet bacon
  • libazsír
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A hurkát és kolbászt egy tepsibe rakom, villával megszurkálom, bekenem a libazsírral, s a sütőben mindkét oldalán 180 fokon megsütöm (kb 2x30 perc), a végén grillezem.
A krumplikat alaposan megpucolom, félig megfőzöm, sózom, borsozom, majd betekerem egy szelet bacon szalonnába. Amikor a hurkák, kolbászok megsültek, a zsírjába berakom őket és szépen megsütöm. (Lehet persze ezt egyszerre is csinálni, de a nagyobbik tepsi foglalt volt.)
Egy tányérra rakom a hozzávalókat. Ecetes paprikát ettem hozzá. Sör, vagy vörösbor egyaránt passzol mellé.


Tudom, ez nem kifejezetten nyári étel, de megkívántam.

2 megjegyzés:

  1. Ez az étel a férjemnek tetszene, de nagyon. Szoktam is készíteni, mert azért én sem vetem meg, de csak késő ősztől nagyon kora tavaszig. Finom volt biztos.De nem számít, hogy mikor készíted, a lényeg, hogy Te megkívántad. Azt kell enni amit megkívánunk, amit szeretünk. Én legalábbis ezt tartom fontosnak az étkezésben.

    VálaszTörlés
  2. Most én is nagyon megkívántam, hogy ezeket a csodás képeket láttam. Veszek is, ha lesz a hentesemnél és megcsinálom. Nem baj, ha nem nyári étel, azért az egész család imádja!

    VálaszTörlés