Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal, tejföllel
Egy igazi téli étel.Hozzávalók:
- 25 dkg marha-sertés darált hús
- 2 ek rizs
- 1 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szelet füstölt szalonna
- 25 dkg savanyított káposzta
- 1 db babérlevél
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt kömény
- morzsolt majoranna
- 1 dl vörösbor
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 dl tejföl
- 2 db chilipaprika
Elkészítés:
A rizst egy serpenyőben kevés olaj megpörkölöm, beleteszem egy keverőtálba.Ugyancsak kevés olajon a felvágott szalonnát megsütöm, ráteszem a darabolt hagymák felét, majd a darált húst. Fehéredésig pirítom, a keverőtálba teszem. Hozzáütöm a tojást, sózom borsozom, szórok rá pirospaprikát, összekeverem. Gombócokat formázok.
Egy fazékban fazékban a maradék olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatom benne. Beleteszem a húsgombócokat. Felengedem 4 dl vízzel, ízesítem sóval, babérral, őrölt köménnyel, majorannával. Lassan fél órát főzöm, majd belerakom a káposztát és 10 percig főzöm. Beleszórom a lisztet, megszórom bőven pirospaprikával, beleöntöm a vörösbort, összekeverem, felrottyantom.
Tálaláskor szedek a tányérba káposztát és húsgombócot, kanalazok rá tejfölt, szórok rá borsot és piros paprikát, s díszítem egy chilipaprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése