HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 19., hétfő

Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal, tejföllel

Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal, tejföllel

Egy igazi téli étel.

Hozzávalók:
  • 25 dkg marha-sertés darált hús
  • 2 ek rizs
  • 1 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • morzsolt majoranna
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chilipaprika

    Elkészítés:

    A rizst egy serpenyőben kevés olaj megpörkölöm, beleteszem egy keverőtálba.

    Ugyancsak kevés olajon  a felvágott szalonnát megsütöm, ráteszem a darabolt hagymák felét, majd a darált húst. Fehéredésig pirítom, a keverőtálba teszem. Hozzáütöm a tojást, sózom borsozom, szórok rá pirospaprikát, összekeverem. Gombócokat formázok.

    Egy fazékban fazékban a maradék  olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatom benne. Beleteszem a húsgombócokat. Felengedem  4 dl vízzel, ízesítem sóval, babérral, őrölt köménnyel, majorannával. Lassan  fél órát főzöm,  majd belerakom a káposztát és 10 percig főzöm. Beleszórom a lisztet, megszórom bőven pirospaprikával, beleöntöm a vörösbort, összekeverem, felrottyantom.

    Tálaláskor szedek a tányérba káposztát és húsgombócot, kanalazok rá tejfölt, szórok rá borsot és piros paprikát, s díszítem egy chilipaprikával.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése