Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj krumplipürével, párolt sárgarépával, csalamádéval
Bár már vége az ünnepeknek, mégis valami finomra vágytam.Hozzávalók :
- 30 dkg csont nélküli sertéskaraj
- 6 szem aszalt szilva és barack
- 2 cl rum
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl fehér bor
- 3 db krumpli
- 2 szál sárgarépa
- vaj
- 2 ek csalamádé
Az aszalt gyümölcsöket reggel beáztatom a rumba.
Délelőtt a húst kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszem a feldarabolt gyümölcsöket, feltekerem. Beteszem egy serpenyőbe, öntök alá bort, letakarom alufóliával és 180 c fokra előmelegített sütőben el kezdem sütni.
Közben a krumplit és a répát megpucolom. A krumplit feldarabolom, s megfőzöm. A répát csíkokra vágom, vajon megdinsztelem. A krumplit összetöröm, s vajjal összekeverem.
Amikor a hús puhára sült, rövid pihentetés után felszeletelem.
Tálaláskor teszek a tányérra 3 szelet húst, mellé répát, kanalazok rá krumplit s rakok rá egy kupac csalamádét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése