HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 3., szombat

Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj krumplipürével, párolt sárgarépával, csalamádéval

Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj krumplipürével, párolt sárgarépával, csalamádéval

Bár már vége az ünnepeknek, mégis valami finomra vágytam.

Hozzávalók :

  • 30 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 6 szem aszalt szilva és barack
  • 2 cl rum
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl fehér bor
  • 3 db krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • vaj
  • 2 ek csalamádé
Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket reggel beáztatom a rumba.

Délelőtt a  húst kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszem a feldarabolt gyümölcsöket, feltekerem. Beteszem egy serpenyőbe, öntök alá bort, letakarom alufóliával és 180 c fokra előmelegített sütőben el kezdem sütni.

Közben a krumplit és a répát megpucolom. A krumplit feldarabolom, s megfőzöm. A répát csíkokra vágom, vajon megdinsztelem. A krumplit összetöröm, s vajjal összekeverem.

Amikor a hús puhára sült, rövid pihentetés után felszeletelem.

Tálaláskor teszek a tányérra 3 szelet húst, mellé répát, kanalazok rá krumplit s rakok rá egy kupac csalamádét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése