HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 13., kedd

Újévi kocsonya

Újévi kocsonya

Mai ebédem: kocsonya. Ez igazándiból újévre készült, de annyi volt az étel, hogy csak most került rá a sor. Bár ezt magyarnak tartjuk, de Európa számos országában főzik és kedvelik a kocsonyát.

Hozzávalók :
  • 1 db kisebb sertésláb
  • 20 dkg csülök
  • 0,5 szál sárgarépa
  • 0,5 szál petrezselyem-gyökér
  • 0,5 fej kicsi vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db tojás
  • egész fekete bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • 0,5 citrom
  • petrezselyem
  • 2 db chilipaprika díszítéshez
Elkészítés:

A húsokat alaposan megmosom, majd 6 dl vízben felteszem főni. Lassú tűzön  forralásig főzöm. A habját leszedem, majd beleteszem a felszeletelt zöldségeket, fűszerezem. Addig főzöm, míg a hús megpuhul.

Közben a tojást megfőzöm, felszeletelem, a citromból vágok két karikát.

A húsokat leszedem a csontról, két tálban elosztom, mellé a zöldségeket,  petrezselymet, tojást és citromot. Merek rá levest. Majd kiteszem a teraszra, hogy megdermedjen. (Mivel most éjszaka fagypont alá megy, ez könnyen megtörténik.)

Fogyasztáskor egy lapostányérra borítom, facsarok rá citromot, s szórok rá pirospaprikát, díszítem egy chilivel. Fehérkenyérrel és vörösborral fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése