Fehérboros fácánleves gazdagon
A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle. De egy combnak más lett a sorsa. Erről később.
Hozzávalók:
- 1 db kicsi konyhakész fácán
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem-
gyökér - 1 db zellergumó zöldjével
- 1 db karalábé
- 4 fej gomba
- 2 db burgonya1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál kakukkfű
- 1 szelet gyömbér
- 1 db szárnyas húsleveskocka
- só
- 10 szem egész bors
- 1 szem szegfűszeg
- 5 szem borókabogyó
- 1 késhegynyi sáfrány
- majoranna
A fácánt feldaraboljuk, majd fazékba tesszük, felöntjük vízzel, elkezdjük főzni. Mikor felforrt, lehabozzuk, s lassú gyöngyöző főzéssel tovább főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, s tetszés szerint daraboljuk. Fél óra elteltével a leveshez adjuk, fűszerezzük.
Mérsékelt tűzön legalább 2 órán keresztül gyöngyözve főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a bort, felforraljuk. Tálalhatjuk hússal, vagy anélkül. Tehetünk bele levestésztát. Az első adagba cérnatészta került.
Én chilivel díszítettem.
Egy másik tálalás,hússal. (Egy combot félretettem) A chilit ezúttal rávágtam:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése