HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 17., szombat

Julie and Julia

Julie and Julia

Ma délután egy kedvenc filmemet néztem újra. Nem csak azért mert a gasztronómiáról is szólt, hanem mert kedvelem Meryl Streep-et, s Amy Adams is egy kellemes partner.

A történet szerint egy harmincas írónő, akinek még egy könyve sem jelent meg,  s alkotói válságban szenved, elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes - 524 - receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről.

A film Julie Powell regénye alapján készült

Julia Child diplomata feleségként Párizsban, unalomból kezdett a főzés alapjaival (állítása szerint a a főzési tudománya a tojás főzésénél kimerült), majd a francia konyhával megismerkedni, ami aztán élete folyamán elkísérte. Az évek folyamán ezt a tudást olyan tökélyre fejlesztette, hogy könyveket jelentetett meg, majd TV-s főző műsorok sztárja lett. Jelentős szerepe volt abban, hogy az amerikaiakkal megismertette a francia konyhát. Számos kitüntetést kapott, 102 éves korában halt meg.

Nos, miután nagy tisztelője vagyok Julia Child-nak, legyen itt egy fotó róla 1988-ból, ekkor 76 éves volt (fotó: Elsa Dorfman)...


Julia Child restore.jpg


... és egy videóklippösszeállítás:


Végezetül egy trailer a filmből:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése