Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával, mozzarellával
Egyik kedvenc olasz ételem a tortellini. Sokféleképpen lehet variálni.
Hozzávalók:
- 25 dkg sajtos tortellini
- 125 gr paradicsomos szardínia
- 20 dkg mini mozzarella
- 1 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 0,5 csípős hegyes zöldpaprika
- 0,5 csípős hegyes pirospaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 db csiperkegomba
- 12 db magozott fekete olívabogyó
- 12 db capri gyümölcs
- 10 db bazsalikom levél
- 2 db bazsalikomcsúcs
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- chiliszósz
Elkészítés:
A tésztát sós forrásban lévő vízbe teszem.
Közben a hagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a paprikákat és a gombát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
Amíg a tészta fő egy serpenyőben olajon kicsit megdinsztelem a zöldségeket, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. A tésztát rászedem, összekeverem, hozzáadom a szardíniát, rávágom a bazsalikomot
Tálaláskor szedek a tésztából, rászórom a mozzarella felét és díszítem egy bazsalikom csúccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése