HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 20., kedd

Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával, mozzarellával

Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával, mozzarellával


Egyik kedvenc olasz ételem a tortellini. Sokféleképpen lehet variálni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajtos tortellini 
  • 125 gr paradicsomos szardínia
  • 20 dkg mini mozzarella
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 csípős hegyes zöldpaprika
  • 0,5 csípős hegyes pirospaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db csiperkegomba
  • 12 db magozott fekete olívabogyó
  • 12 db capri gyümölcs
  • 10 db bazsalikom levél
  • 2 db bazsalikomcsúcs
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • chiliszósz

Elkészítés: 

A tésztát sós forrásban lévő vízbe teszem.

Közben a hagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a paprikákat és a gombát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

Amíg a tészta fő egy serpenyőben olajon kicsit megdinsztelem a zöldségeket, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. A tésztát rászedem, összekeverem, hozzáadom a szardíniát, rávágom a bazsalikomot

Tálaláskor szedek a tésztából, rászórom a mozzarella felét és díszítem egy bazsalikom csúccsal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése