HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 21., szerda

Brokkolis Schlemmerfilet kuszkusszal, gerslivel és gombával

Brokkolis Schlemmerfilet kuszkusszal, gerslivel és gombával


A Schlemmerfilet blokkból szeletelt, szálkamentes alaszkai lazacból készül, egy alutálkába kerül fűszeres szósszal, többnyire brokkolival. Mélyhűtve árusítják. Ami a jelen halnál zavarba ejtő volt, hogy a német szövegben Alaska-Seelachsfilet (lazacfilé), míg a magyarban alaszkai tőkehalfilé szerepel.

Hozzávalók:
  • 40 dkg mélyhűtött Schlemmerfilet fűszeres brokkoliszósszal
  • 10 dkg kuszkusz
  • 2 dl víz
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 3 dl víz
  • 1 db húsleves kocka
  • 20 dkg csiperkegomba
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A halat a tálcával együtt 200 C fokos sütőbe teszem, s légkeverésen 40 percig sütöm.

Közben felszeletelem a zöldségeket, a hagymát aprítom.

A hagyma felét kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, fűszerezem, megpárolom.

A gerslit átmosom, majd egy  edénybe teszem a hagyma másik felét, olajon dinsztelem, hozzáadom a zöldségeket, a gerslit, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, ráöntöm a vizet, rámorzsolom a leveskockát, s legalább 30 percig főzöm lassú tűzön. Ha még nem elég puha,  öntök hozzá még vizet, s tovább főzöm.

Végül elkészítem a kuszkuszt. A vizet felforralom, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom, ráöntöm a kuszkuszra. Lefedem, s 10-15 percig hagyom.

Tálaláskor teszek a tányérra egy halszeletet, s pakolok mellé a köretekből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése