Vörösboros tarkababfőzelék füstölt pörccel és tejföllel
Most látom, hogy leves receptet már sokat tettem fel, de főzeléket még nem. Nos, akkor egy főzelék.
Hozzávalók :
- 15 dkg tarkabab
- 1 babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 2 ek olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 1 tk ecet
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 15 dkg füstölt pörc
- 1 dl vörösbor
- 2 db chili díszítésnek
- 2 szelet csípős hegyes zöldpaprika díszítésnek
Elkészítés:
A babot előző este beáztatom.
Másnap reggel a feldarabolt pörcöt felteszem főni.
Majd a babot is elkezdem főzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm.
Amikor a pörc is megpuhult, hozzáöntöm a babhoz
Olajon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, világos barna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levéből, összekeverem, majd a leveshez adom. A tejföl felét, a vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, s felrottyantom.
Tálaláskor szedek a tányérba a levesből és a pörcből. Kanalazok rá tejfölt és teszek rá chilit és paprika szeletet. Fehérkenyérrel, vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése