HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 15., csütörtök

Vörösboros tarkababfőzelék füstölt pörccel és tejföllel

Vörösboros tarkababfőzelék füstölt pörccel és tejföllel


Most látom, hogy leves receptet már sokat tettem fel, de főzeléket még nem. Nos, akkor egy főzelék.

Hozzávalók :

  • 15 dkg tarkabab
  • 1 babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 2 ek olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 tk ecet
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt pörc
  • 1 dl vörösbor
  • 2 db chili díszítésnek
  • 2 szelet csípős hegyes zöldpaprika díszítésnek

Elkészítés:

A babot előző este beáztatom.

Másnap reggel a feldarabolt pörcöt felteszem főni.

Majd a babot is elkezdem főzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm.

Amikor a pörc is megpuhult, hozzáöntöm a babhoz

Olajon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, világos barna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levéből, összekeverem, majd a leveshez adom. A tejföl felét, a vörösbort és kevés ecetet is öntök bele,  s felrottyantom.

Tálaláskor szedek a tányérba a levesből és a pörcből. Kanalazok rá tejfölt és teszek rá chilit és paprika szeletet. Fehérkenyérrel, vörösborral fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése