Mediterrán omlett négyféle sajttal
Az újévi hagyományos ételek után másra vágytam, erre az olaszos, mediterrán egytálra esett a választásom.
Hozzávalók :
- 2 db krumpli
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db csípős hegyes piros paprika
- 2 db paradicsom
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db tojás
- tej
- 2 dkg parmezan sajt
- 2 dkg füstölt sajt
- 3 dkg roquefort
- 5 dkg mozzarella
- 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
- 10 szem magozott fekete olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt kakukkfű
- oregánó
- olívaolaj
A krumplit megfőzöm. Közben a hagymák fehérjét, a paprikákat felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A gombákat és a krumplit felszeletelem.
Egy serpenyőbe olajat öntök. Beleteszem a hagymákat a zöldjük egy részével, a krumplit, a gombát és a paprikákat. Sózom, borsozom.
A tojást kevés tejjel összekeverem, reszelek bele füstölt sajtot. Szórok rá sót, borsot, kakukkfüvet. Ráöntöm a zöldségekre. Megkeverem, majd ráteszem a paradicsomot és olívabogyókat, a reszelt parmezánt, s rácsipkedem a roquefortot és a mozzarellát. Végül megszórom újhagyma zöldjével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése