Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel
Már sokféleképp elkészített lecsót tettem fel, de gerslivel készültet még nem. A címen gondolkoztam, hogy gombás lecsót írjak, vagy lecsós gombát.
Hozzávalók:
- 4 db paprika
- 2 db chili
- 5 db paradicsom
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- só
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- olaj
- 10 dkg gersli
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka
- vaj
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a paprikát és a gombát szeletelem, a paradicsomot négybevágom. A szalonnát kockára vágom, a kolbászt és az újhagymát felkarikázom.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem. Belerakom a paprikát, fűszerezem.Kicsit később következik a paradicsom, majd a gomba.
Amíg a lecsó fő átmosom a gerslit, majd egy edényben vajon megdinsztelem az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadom a gerslit, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, ráöntöm a vizet, rámorzsolom a leveskockát, s legalább 35 percig főzöm lassú tűzön.
Tálaláskor a tányér közepére formázok egy kupacot a gersliből, s körberakom lecsóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése