HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 25., vasárnap

Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel

Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel


Már sokféleképp elkészített lecsót tettem fel, de gerslivel készültet még nem. A címen gondolkoztam, hogy gombás lecsót írjak, vagy lecsós gombát.

Hozzávalók:
  • 4 db paprika
  • 2 db chili
  • 5 db paradicsom
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • olaj
  • 10 dkg gersli
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • vaj

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a paprikát és a gombát szeletelem, a paradicsomot négybevágom. A szalonnát kockára vágom, a kolbászt és az újhagymát felkarikázom.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem. Belerakom a paprikát, fűszerezem.Kicsit később következik a paradicsom, majd a gomba.

Amíg a lecsó fő  átmosom a gerslit, majd egy  edényben vajon megdinsztelem az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadom  a gerslit, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, ráöntöm a vizet, rámorzsolom a leveskockát, s legalább 35 percig főzöm lassú tűzön.

Tálaláskor a tányér közepére formázok egy kupacot a gersliből, s körberakom lecsóval.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése