Gnocchi gombapörkölttel, tejfölösen
A sok magyaros étel után végre egy olasz kaja.Hozzávalók :
- 4 db krumpli
- 4 ek liszt
- 1 db tojás
- só
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chilipaprika
- só
- őrölt fekete bors
- csípős őrölt fűszerpaprika
- kakukkfű
- tejföl
- 2 db chili paprika
- újhagyma zöldje
A krumplit héjában megfőzöm. Közben az aprított hagymát megdinsztelem, hozzáadom az aprított paprikát, chilit, paradicsomot és gombát, fűszerezem.
A krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd nudlikat formázok. Forró vízben megfőzöm.
A gnocchit összekeverem a gombapörkölttel.
Tálaláskor szedek a tányérra gombás gnocchiból, kanalazok rá tejfölt, teszek rá chilipaprikát, s vágok rá újhagyma zöldjét
Természetesen vörösbort iszom hozzá.
Saját készítésű gnocchi, ez igen!! Finom lehetett!!
VálaszTörlésA gocchi elkészítése nagyon egyszerű. Lényegében azonos, mint a magyar nudli. Bátran fogjatok hozzá! Az volt!
Törlés