Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban, sajttal, snidlinggel
Bár még aranyárban mérik a spárgát, nem tudtam ellenállni. Már nagyon várom a tavaszt. Bár itt - Budán - nem igen panaszkodhatunk, eddig meglepően enyhe volt a tavasz, s komolyabb hóesésben sem volt részünk.
Hozzávalók:
- 6 síp fehér spárga
- 3 síp zöld spárga
- 3 szál újhagyma zöldjével b
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 szál snidling
- 1 db burgonya
- sö
- őrölt fehérbors
- szerecsendió
- 1 ek vaj
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz pezsgő
- 1 tk liszt
- 1 db cipó
- 3 dkg sajt
- 4 dl víz
Elkészítés:
A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozom még a fehéret sem, s a végükből is épp hogy levágok valamennyit. Feldarabolom. Az újhagymát szeletelem, a zöldjéből elteszek egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom.
Egy lábasban kevés vajon megdinsztelem a hagymákat, majd a krumplit, ráöntöm a vizet. Fűszerezem.
Közben lereszelem a sajtot.
Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadom a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntöm a tejszínt, a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítem, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is.. Beleszórom a lisztet. Felforralom.
A cipót egy serpenyőbe teszem, alá kevés olívaolajat locsoltam. A levesből merek a cipóba, rászórom a sajtot, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok).10 perc után kiveszem, beleöntöm a pezsgőt, szórok még rá sajtot, újhagymát, s díszítem snidling szárakkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése