Sörös malacsült krumplival és répával
Ha Szilveszter, akkor malacsült.
Hozzávalók:
- 30 dkg bőrös malac
- 4 db burgonya
- 4 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 vöröshagyma
- sertészsír
- só
- őrölt fekete bors
- borókabogyó
- köménymag
- babérlevél
- 0,5 citrom
- 2 dl sör
- 1 tk méz
A bőrt beírdalom, a fűszerekkel bedörzsölöm, csöpögtetek rá citromot. Egy serpenyőbe rakom. Adok hozzá zsírt, mellérakom a hagymákat, rá a babérlevelet, letakarom alufóliával. Beteszem a hűtőbe.
A 180 C fokra hevített sütőbe rakom a serpenyőt, ráöntöm a sör felét.
Közben megpucolom a krumplit és a répát, megfőzöm.
40 perc elteltével leszedem a fóliát, ráöntöm a sör másik felét, a hús mellé teszem a zöldségeket. 15 perc elteltével kiveszem a zöldségeket, a húst meglocsolom a sörrel, rákenem a mézet, átkapcsolok grill fokozatra. Amikor a malacbőre már jól megpirult, visszateszem a zöldségeket, majd néhány perc elteltével tálalok. A tányérra teszek két szelet húst, valamint zöldségeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése