HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 1., csütörtök

Fácáncomb krumplipürével, mandarinnal

Fácáncomb krumplipürével, mandarinnal


Ahogy a Fehérboros fácánleves bejegyzésemnél írtam, egy combot félretettem. Abból készült ez az étel.Úgyhogy a főzési időhöz hozzá kell számítani a bő két és fél órát, amit a hús a levesben főtt.


Hozzávalók:

  • 1 db fácáncomb
  • 2 db burgonya
  • őrölt fekete bors
  • libazsír
  • vaj
  • 1 db mandarin

Elkészítés:

A krumplikat megpucolom, felvágom, s sós vízben megfőzöm. Összetöröm, a vajjal összekeverem.

A levesben megfőzött combot megszórom borssal, rakok rá egy kevés szírt,  beteszem a grillsütőbe, s egy kicsit megpirítom.

Tálaláskor a tányérra helyezem a fácáncombot, mellékanalazom a krumplipürét, s rárakom a mandarint.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése