HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 30., péntek

Nutellás, mézes palacsinta

Nutellás, mézes palacsinta


A szokásos túrós-tejfölös, vagy baracklekváros palacsinták után egy újabb finomság.

A tésztát és az elkészítést már többször is leírtam. De mert itt most egy újfajta töltelék és tálalási mód van, mégis megadom a szükséges tudnivalókat. Egy újszülöttnek ... alapon.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • cukor
  • olaj
  • nutella
  • méz

Elkészítés:

A tésztát  összekeverem úgy, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.

Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem,  s  megsütöm a palacsintákat.

A palacsintákat megtöltöm a nutellával és mézzel. Ezúttal nem tekerem fel, hanem félbehajtom. A palacsintákra kivülről is csurgatok nutellát és mézet, s szórok rá cukrot..



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése