Vörösboros, tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel
Szeretem a belsőségeket, zúzapörkölt ritkán készül, mert pl a májhoz képest sokáig kell főzni.
Hozzávalók
- 35 dkg csirkezúza
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek libazsír
- 2 dl víz
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 1 ek liszt
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejfől
- 2 db chilipaprika
- 1 bögre rizs
- szárított petrezselyem
- csalamádé
Elkészítés:
A rizst beáztatom.
A hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbe vágom.
Egy edényben libazsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a zúzákat. Fehéredés után fűszerezem, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd felengedem vízzel, s 90 percig főzöm.
Közben felteszem a rizst főni, sózom.
Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntöm a bort, beleszórom a lisztet, belekeverem a tejfölt, felrottyantom.
Tálaláskor szedek a tányérra rizst, megszórom borssal petrezselyemmel, merek mellé zúzapörköltet, kanalazok rá tejfölt, s díszítem chilivel.
Csalamádéval...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése