Vörösboros csülkös, kolbászos babgulyás, nokedlivel, medvehagymával, tejföllel
Már többféle babgulyást is tettem fel, de medvehagymásat még nem.
Hozzávalók:
gyökér
Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
A kolbászt zsírban megsütöm, félreteszem.
Egy lábasban a zsíron a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, a csülköt, szórok rá kevés lisztet és öntök bele vörösbort, összekeverem.
Elkészítem a nokedlit, beleszaggatom a levesbe.
Tálaláskor merek egy tányérba levest, kanalazok rá tejfölt, teszek rá kolbászkarikákat, vágok rá chilit, szórok rá pirospaprikát, s díszítem egy chilivel és medvehagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése