HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 11., kedd

Vörösboros csülkös, kolbászos babgulyás, nokedlivel, medvehagymával, tejföllel

Vörösboros csülkös, kolbászos babgulyás, nokedlivel, medvehagymával, tejföllel


Már többféle babgulyást is tettem fel, de medvehagymásat még nem.

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt füstölt csülök
  • 10 dkg csípős parasztkolbász
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1/2 zeller
  • 2 szál angol zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 db medvehagymalevél
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • kömény
  • 1 ek liszt
  • zsír
  • 1 csésze liszt
  • 1 db tojás
  • 1 l víz
  • 1 csésze liszt
  • 1 db tojás
  • víz

  • Elkészítés:

    A babot egy éjszakára beáztatom.

    A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

    A kolbászt zsírban megsütöm, félreteszem.

    Egy lábasban a zsíron a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, a csülköt, szórok rá kevés lisztet és öntök bele vörösbort, összekeverem.

    Elkészítem a nokedlit, beleszaggatom a levesbe.

    Tálaláskor merek egy tányérba levest, kanalazok rá tejfölt, teszek rá kolbászkarikákat, vágok rá chilit, szórok rá pirospaprikát, s díszítem egy chilivel és medvehagymával.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése