HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 12., szerda

Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával, medvehagymával

Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával, medvehagymával


Medvehagyma szezonban adódott, hogy az ételt medvehagymával is kipróbáljam. Nem csalódtam benne.

Hozzávalók :

  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 db medvehagyma-
    levél
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 2 db chili paprika
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 0,5 dl vörös bor
  • 2 ek sertészsír
  • 1 bögre tarhonya
  • 2 ek tejföl tálaláshoz
  • 2 db chili tálaláshoz
  • 2 db medvehagymalevél tálaláshoz

Elkészítés:

A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.

Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát, fokhagymát és medvehagymát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, kevés köménymaggal, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét locsolok rá vizet.

A tarhonyát zsíron megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.

Amikor a pörkölt már majdnem kész öntök hozzá vörösbort.

Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, pörköltet. Kanalazok rá tejfölt, s rakok rá chilit és medvehagymát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése