Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával, medvehagymával
Medvehagyma szezonban adódott, hogy az ételt medvehagymával is kipróbáljam. Nem csalódtam benne.
Hozzávalók :
- 30 dkg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 12 db medvehagyma-
levél - 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős paprika
- 2 db chili paprika
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 0,5 dl vörös bor
- 2 ek sertészsír
- 1 bögre tarhonya
- 2 ek tejföl tálaláshoz
- 2 db chili tálaláshoz
- 2 db medvehagymalevél tálaláshoz
Elkészítés:
A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát, fokhagymát és medvehagymát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, kevés köménymaggal, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét locsolok rá vizet.
A tarhonyát zsíron megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.
Amikor a pörkölt már majdnem kész öntök hozzá vörösbort.
Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, pörköltet. Kanalazok rá tejfölt, s rakok rá chilit és medvehagymát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése