HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 14., péntek

Stefánia vagdalt bacon köntösben

Stefánia vagdalt bacon köntösben

Bár a Stefánia vagdalt az év bármely napján fogyasztható, de mivel tojással van megtöltve, Húsvétra is kiválóan alkalmas. Elkészítésének alapja egy közönséges fasírt. Fogyasztható melegen különböző köretekkel, vagy főzelékkel, de hidegen is kiváló.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 db chili
  • 2 db zsemle
  • 0,5 dl tej
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 6 szelet bacon
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

A zsemléket tejbe áztatom. 3 db tojást keményre főzök.

A hagymákat, petrezselymet, chilit aprítom, egy tálban összekeverem a darált hússal, a szétszaggatott zsemlékkel, 1 db  tojással és a fűszerekkel.

A darált húsos masszát hosszúra kinyomkodom, beleteszem a tojásokat, henger alakúra formázom. A bacon szeleteket egymás mellé egy deszkára fektetett alufóliára helyezem, rárakom a húsmasszát, a szalonnaszeleteket ráhajtom, locsolok rá olajat, betakarom a fóliával. Egy tepsibe rakom,  s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 60 perc után a fóliát kinyitom, s még 10 percig grillezem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése