Sörrel sült malac, velesült hagymával, paprikával, rizzsel és csalamádéval
Mert nem csak Újévkor lehet malacot enni.
Hozzávalók :
- 30 dkg bőrös malac
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 ek disznózsír
- 1 dl sör
- 1 tk méz
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- őrölt fekete bors
- köménymag
- 1 bögre rizs
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 0,5 bögre csalamádé
Elkészítés:
A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, bedörzsölöm a fűszereket, dugok bele fokhagymát és szalonna darabkákat, locsolok rá sört, melléteszem a felezett paprikákat, hagymákat, beborítom fóliával, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Közben a rizst megfőzöm, keverek hozzá egy kevés szaftot. Az újhagymát felszeletelem.
A malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok rá sört. Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.
Tálaláskor formázok a tányérra egy kupac rizst, szórok rá újhagymát. Vágok egy szelet húst bőröstül, tányérra rakom, teszek mellé sült paprikát és hagymát, valamint egy halom csalamádét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése