HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 23., vasárnap

Sörrel sült malac, velesült hagymával, paprikával, rizzsel és csalamádéval

Sörrel sült malac, velesült hagymával, paprikával, rizzsel és csalamádéval


Mert nem csak Újévkor lehet malacot enni.

Hozzávalók :

  • 30 dkg bőrös malac
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek disznózsír
  • 1 dl sör
  • 1 tk méz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 bögre rizs
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 0,5 bögre csalamádé

Elkészítés:

A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, bedörzsölöm a fűszereket, dugok bele fokhagymát és szalonna darabkákat, locsolok rá sört, melléteszem a felezett paprikákat, hagymákat, beborítom fóliával, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Közben a rizst megfőzöm, keverek hozzá egy kevés szaftot. Az újhagymát felszeletelem.

A malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok rá sört. Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.

Tálaláskor formázok a tányérra egy kupac rizst, szórok rá újhagymát. Vágok egy szelet húst bőröstül, tányérra rakom, teszek mellé sült paprikát és hagymát, valamint egy halom csalamádét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése