HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 30., vasárnap

Fehérspárga bacon köntösben, velesült gombával, krumplival, paradicsommal, medvehagymával és majonézzel

Fehér spárga bacon köntösben, velesült gombával, petrezselymes krumplival, paradicsommal, medvehagymával és majonézzel

Beindult a spárga szezon. Az étel azdag körettel készült, még medvehagyma is került bele.

Hozzávalók:


  • 1 csomag (50 dkg: 8 db síp) fehér spárga
  • 4 szelet bacon
  • 2 db nagyobb csiperke gomba
  • 4 db krumpli
  • 2 db paradicsom
  • 4 levél medvehagyma
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk cukor
  • 1 mk citromlé
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 4 szál petrezselyem
  • 2 ek majonéz

  • Elkészítés:


    A krumplikat előfőzöm, megpucolom. A gombák törzsét kitöröm.

    A spárga sípokat megpucolom, végüket levágom. Enyhén sós, cukros, citromos vízben 5 percig főzöm.


    Egy nagy nyél nélküli serpenyőbe helyezem a spárgákat, mellé a gombát, krumplit és paradicsomot. Sózom, borsozom, locsolok rá olajat. 200 C fokon 30 percig sütöm. (A zöldségeknek kevesebb is elég lenne, de a bacont muszáj megsütni.)

    Tálaláskor szedek a tányérra 2 köteg spárgát, 2 db krumplit petrezselyemmel megszórva, 1 db gombát és 1 db paradicsomot. Teszek mellé medvehagyma levelet, s nyomok a tányérra majonézt.









    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése