Medvehagymás, darálthúsos, fehérboros, tejszínes töltött karalábé
Töltött karalábé ezúttal - a szezonja miatt - medvehagymával.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A rizst megfőzöm. A karalábék leveleit és a sapkáját levágom, a belsejét kivájom, a szárakat, s a leveleket szeletelem. A medvehagymát 2 levél kivételévek aprítom.
Serpenyőben kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a chilit, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a medvehagyma felét, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.
A karalábét megtöltöm a töltelékkel, a kimaradt töltelékből gombócokat formálok.
A karalábékat beállítom egy lábasba, melléteszem a karalábé forgácsokat és a darabolt, aprított leveleket, öntök rá vizet, sózom, borsozom, morzsolok bele marhahúsleves kockát, s kb. 45 percig főzöm.
Amikor a karalábé már puha, a lébe szórok lisztet, öntök bele tejszínt és bort, összekeverem, s felrottyantom.
Tálaláskor a tányér közepére helyezek egy karalábét, szedek mellé a léből és a sűrűjéből, díszítem egy medvehagymalevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése