HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 10., hétfő

Medvehagymás, darálthúsos, fehérboros, tejszínes töltött karalábé

Medvehagymás, darálthúsos, fehérboros, tejszínes töltött karalábé


Töltött karalábé ezúttal - a szezonja miatt - medvehagymával.

Hozzávalók:


  • 2 db nagy  zöld karalábé levelestül
  • 20  dkg sertés darálthús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 6 szál petrezselyem levél
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • olíva olaj
  • 1/2 tasak előfőzött rizs


  • Elkészítés:

    A rizst megfőzöm. A karalábék leveleit és a sapkáját levágom, a belsejét kivájom, a szárakat, s a leveleket szeletelem. A medvehagymát 2 levél kivételévek aprítom.

    Serpenyőben kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a chilit, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a medvehagyma felét, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.

    A karalábét megtöltöm a töltelékkel, a kimaradt töltelékből gombócokat formálok.

    A karalábékat beállítom egy lábasba, melléteszem a karalábé forgácsokat és a darabolt, aprított leveleket, öntök rá vizet, sózom, borsozom,  morzsolok bele marhahúsleves kockát, s kb. 45 percig  főzöm.


    Amikor a karalábé már puha, a lébe szórok lisztet, öntök bele tejszínt és bort, összekeverem, s felrottyantom.

    Tálaláskor a tányér közepére helyezek egy karalábét, szedek mellé a léből és a sűrűjéből, díszítem egy medvehagymalevéllel.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése