A tavasz hírnöke, a medvehagyma ebben az ételben is szerepel.
Hozzávalók :
- 30 dkg sertésmáj
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 csípős hegyes paprika
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 ek napraforgóolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- 1 bögre rizs
- 10 levél medvehagyma
- 2 db chili
Elkészítés:
A rizst kevés olajon megpirítom, majd vízzel felengedem, sózom, s megfőzöm.
Közben a hagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a szalonnát kockára, a májat csíkokra vágom, a medvehagymát kettő kivételével felszeletelem.
Egy serpenyőben megpirítom a szalonnát, majd a hagymákat és a májat. Rádobom a paprikát. Borsozom, szórok rá piros paprikát. Amikor kész, megsózom.
Tálaláskor a rizshez keverek medvehagymát, a tányérra rakok egy kupac rizst, szórok rá még medvehagymát, teszek rá egy chilit, mellé egy medvehagyma levelet. Szedek mellé májat, gombát és csalamádét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése