HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 7., péntek

Resztelt sertésmáj és gomba medvehagymás rizzsel, csalamádéval

Resztelt sertésmáj és gomba medvehagymás rizzsel, csalamádéval

A tavasz hírnöke, a medvehagyma ebben az ételben is szerepel.

Hozzávalók :

  • 30 dkg sertésmáj
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 csípős hegyes paprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 bögre rizs
  • 10 levél medvehagyma
  • 2 db chili

Elkészítés:

A rizst kevés olajon megpirítom, majd vízzel felengedem, sózom, s megfőzöm.

Közben a hagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a szalonnát kockára, a májat csíkokra  vágom,  a medvehagymát kettő kivételével felszeletelem.

Egy serpenyőben megpirítom a szalonnát, majd a hagymákat és a  májat. Rádobom a paprikát. Borsozom, szórok rá piros paprikát. Amikor kész, megsózom.

Tálaláskor a rizshez keverek medvehagymát, a tányérra rakok egy kupac rizst, szórok rá még medvehagymát, teszek rá egy chilit, mellé egy medvehagyma levelet. Szedek mellé májat, gombát és csalamádét.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése