HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 22., szombat

Karfiolleves nokedlivel, kolbásszal, paradicsommal és medvehagymával

Karfiolleves nokedlivel, kolbásszal, paradicsommal és medvehagymával


Tavasszal mi mással készülhetne a leves, mint medvehagymával.

Hozzávalók:


  • 1 kisebb fej karfiol
  • 3 db sárgarépa
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 db chili paprika
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 l víz
A rántáshoz:
  • 2 tk vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
A nokedlihez:
  • liszt
  • tojás
  • víz
  • 12 db koktélparadicsom
  • 4 levél medvehagyma
  • 4 db chili


Elkészítés:


A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a hosszában felvágott répát, a chili paprikát, a petrezselyemleveleket, sóval, borssal ízesítem.

Közben elkészítem a nokedli tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással és a vízzel, adok hozzá sót, s jól kikeverem.

Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával.

Amikor a karfiol már majdnem puha, berántom, felforralom. Beleszaggatom a nokedlit. Mikor a nokedlik feljöttek a felszínre, belevágom a medvehagymát.

Tálaláskor a levest megszórom piros paprikával, borssal, s díszítem medvehagyma levéllel, koktélparadicsomokkal és chili paprikával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése