Karfiolleves nokedlivel, kolbásszal, paradicsommal és medvehagymával
Tavasszal mi mással készülhetne a leves, mint medvehagymával.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 3 db sárgarépa
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 db chili paprika
- 0,5 csokor medvehagyma
- bors
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- 1 l víz
- 2 tk vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- liszt
- tojás
- só
- víz
- 12 db koktélparadicsom
- 4 levél medvehagyma
- 4 db chili
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a hosszában felvágott répát, a chili paprikát, a petrezselyemleveleket, sóval, borssal ízesítem.
Közben elkészítem a nokedli tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással és a vízzel, adok hozzá sót, s jól kikeverem.
Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával.
Amikor a karfiol már majdnem puha, berántom, felforralom. Beleszaggatom a nokedlit. Mikor a nokedlik feljöttek a felszínre, belevágom a medvehagymát.
Tálaláskor a levest megszórom piros paprikával, borssal, s díszítem medvehagyma levéllel, koktélparadicsomokkal és chili paprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése