HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 13., csütörtök

Csirkeaprólék leves metélttésztával

Csirkeaprólék leves metélttésztával


Bár nem Újházy-tyúkleves (Újházi-tyúkhúsleves), de azért finom. Ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • csirke aprólék vegyesen, farhát, nyak, szárny, láb, belsőségek (kb 75 dkg)
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem-
    gyökér (fehérrépa) zöldjével
  • 1/2 karalábé levelével
  • 1/2 új zeller levelével
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • chili paprika
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 bögre metélttészta
  • 1 l víz
  • 4 db chili tálaláshoz

Elkészítés:


A hagymákat, petrezselymet aprítom, a répákat félbe, harmadába, a karalábét, zellert félbe vágom. A paprikát, paradicsomot, krumplit, zellerlevelet, karalábélevelet darabolom.

Az aprólékot bő vízben felteszem főni, fűszerezem. Amikor felforrt leszedem a habját, majd hozzáadom a zöldségeket. Lassú tűzön puhára főzöm.

Közben sós vízben megfőzöm a metélttésztát.

Tálaláskor teszek a mélytányérba tésztát, rámerem a levest hússal, zöldségekkel, teszek rá chilipaprikát.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése