HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 15., szombat

Hagymával sült borsos sertés karaj petrezselymes sós krumplival

Hagymával sült borsos sertés karaj petrezselymes sós krumplival


Nincs is jobb egy jó nagy darab sült húsnál.

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • rozmaring
  • sertés zsír
  • burgonya
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:


A hús szeleteket gyengén kiklopfolom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, megszórom bőségesen borssal, teszek rá frissen szedett rozmaringot.

A vöröshagymát megpucolom, négybe vágom.

A krumplit meghámozom,feldarabolom, s sós vízben megfőzöm.

Egy serpenyőben a zsírt felforrósítom, beleteszem a hússzeleteket, s a hagymákat, megsütöm.

Tálaláskor a hús mellé teszek sült hagymát és krumplit, amire vágok petrezselyemzöldet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése