HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 26., szerda

Sörtészta bundában sült karfiol medvehagymás tejföllel

Sörtészta bundában sült karfiol medvehagymás tejföllel


Egy újabb karfiolos, medvehagymás étel.

Hozzávalók:

  • 1 db kicsi karfiol 
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 1 dl sör
  • olaj a sütéshez
  • 6 db medvehagyma levél
  • 2 ek tejföl
  • 8 db koktélparadicsom


  • Elkészítés:

    A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben előfőzöm.
    A medvehagymát aprítom, a tejfölhöz keverem.

    Közben elkészítem a sörtésztát. A tojást összekeverem a liszttel, a sóval, s a sörrel.

    A karfiolrózsákat megmártom a sörtésztában, s bő olajban megsütöm.

    A sült karfiolokat egy tányérra helyezem, s rakok rá medvehagymát, mellé medvehagymás tejfölt és koktélparadicsomokat .




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése