HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 21., péntek

Paradicsomos kelkáposzta főzelék kolbásszal

Paradicsomos kelkáposzta főzelék kolbásszal


A kelkáposzta főzeléket mindenki ismeri, a paradicsomosat gondolom, kevesebben. Egy próbát megér.


Hozzávalók:

  • 1 db kisebb fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgóolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • 2 ek liszt
  • 10 dkg kolbász
  • 2 ek ketchup

Elkészítés:

A kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom. A hagymákat aprítom.

Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, s kb. 30 percig főzöm.

Közben megsütöm a kolbászt, félreteszem.

Majd elkészítem a rántást. Egy serpenyőben forró olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tűzhelyről, megszórom köménymaggal és pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a levesbe, hozzáadom a ketchupot, összekeverem, felforralom.

Tálaláskor szedek egy mélytányérba főzeléket, s szórok rá kolbászt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése