Paradicsomos kelkáposzta főzelék kolbásszal
A kelkáposzta főzeléket mindenki ismeri, a paradicsomosat gondolom, kevesebben. Egy próbát megér.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb fej kelkáposzta
- 2 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgóolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- köménymag
- 2 ek liszt
- 10 dkg kolbász
- 2 ek ketchup
Elkészítés:
A kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom. A hagymákat aprítom.
Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, s kb. 30 percig főzöm.
Közben megsütöm a kolbászt, félreteszem.
Majd elkészítem a rántást. Egy serpenyőben forró olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tűzhelyről, megszórom köménymaggal és pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a levesbe, hozzáadom a ketchupot, összekeverem, felforralom.
Tálaláskor szedek egy mélytányérba főzeléket, s szórok rá kolbászt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése