Sonkás, zöldséges raguval töltött tökcsónakok sajttal megszórva, dinsztelt répával.
Húsvétról maradt még bőven sonka, ez volt az egyik hasznosítása.
Hozzávalók :
- 2 db kisebb tök
- 2 szelet sonka
- 2 fej vörös-
hagyma - 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csiperke gomba
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 12 szál petrezselyem
- 1 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- napraforgó olaj
- 5 dkg trappista sajt
- 4 db répa
- 2 szál petrezselyem
- 4 db koktélparadicsom
- 2 db chili
Elkészítés:
A tököket hosszában kettévágom, a magokat eltávolítom, a tökök húsát kanállal kivájom. A tök húsát, a zöldségeket és a sonkát aprítom. Az egyik hagymát szintén aprítom, a másikat négybe vágom.
Ahagymát olajon megdinsztelem, rádobom a zöldségeket is.
Majd egy keverőtálba rakom a ragu összetevőt, a tojással és a fűszerekkel összekeverem.
Serpenyőbe locsolok kevés olajat, belefektetem a tökcsónakokat, s megtöltöm a raguval, melléteszem a hagymákat. Letakarom alufóliával és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Közben a répát karikára vágom, olajon megdinsztelem, vágok rá petrezselymet. Lereszelem a sajtot.
Leveszem a fóliát, a tökre szórom a sajtot, s még 10 percig pirítom.
Tálaláskor teszek a tányérra kettő tököt, s szedek mellé répát és sült hagymát. Díszítem koktélparadicsommal, chilivel és petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése