HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 19., szerda

Sonkás, zöldséges raguval töltött tökcsónakok sajttal megszórva

Sonkás, zöldséges raguval töltött tökcsónakok sajttal megszórva, dinsztelt répával.


Húsvétról maradt még bőven sonka, ez volt az egyik hasznosítása.

Hozzávalók :

  • 2 db kisebb tök
  • 2 szelet sonka
  • 2 fej vörös-
    hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csiperke gomba
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom 
  • 12 szál petrezselyem
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • napraforgó olaj
  • 5 dkg trappista sajt
  • 4 db répa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db chili

Elkészítés:

A tököket hosszában kettévágom, a magokat eltávolítom, a tökök húsát kanállal kivájom. A tök húsát, a zöldségeket és a sonkát aprítom. Az egyik hagymát szintén aprítom, a másikat négybe vágom.

Ahagymát olajon megdinsztelem, rádobom a zöldségeket is.

Majd egy keverőtálba rakom a ragu összetevőt, a tojással és a fűszerekkel összekeverem.

Serpenyőbe locsolok kevés olajat, belefektetem a tökcsónakokat, s megtöltöm a raguval, melléteszem a hagymákat. Letakarom alufóliával és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

Közben a répát karikára vágom, olajon megdinsztelem, vágok rá petrezselymet. Lereszelem a sajtot.

Leveszem a fóliát, a tökre szórom a sajtot, s még 10 percig pirítom.

Tálaláskor teszek a tányérra kettő tököt, s szedek mellé répát és sült hagymát. Díszítem koktélparadicsommal, chilivel és petrezselyemmel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése