HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. április 18., kedd

Sonkalében főtt karalábé-krumpli leves kolbásszal, tejföllel

Sonkalében főtt karalábé-krumpli leves kolbásszal, tejföllel


A húsvéti sonka főzőlevét kár lett volna kiönteni, egy finom leves készült vele.


Hozzávalók :

  • 2 db karalábé levelével
  • 2 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 10 dkg csípős paraszt kolbász
  • 8 dl sonkalé
  • 1 dl tejföl
  • 3 db chili

Elkészítés:

A karalábét és a krumplit kockára vágom, a leveleket felvágom, hagymákat aprítom. A kolbászt szeletelem.

Egy lábasban a sonka főzőlevéről levett zsíron előbb kolbászokat megpirítom, félreteszem. Majd megdinsztelem a hagymákat. Beleteszem a karalábét és a krumplit is, rövid ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem a főzőlével. Amikor minden megfőtt, beleteszem a kolbászszeleteket.

Tálaláskor szedek a levesből, kanalazok rá tejfölt, s teszek rá egy chilit.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése