Sonkalében főtt karalábé-krumpli leves kolbásszal, tejföllel
A húsvéti sonka főzőlevét kár lett volna kiönteni, egy finom leves készült vele.
Hozzávalók :
- 2 db karalábé levelével
- 2 db krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 10 dkg csípős paraszt kolbász
- 8 dl sonkalé
- 1 dl tejföl
- 3 db chili
Elkészítés:
A karalábét és a krumplit kockára vágom, a leveleket felvágom, hagymákat aprítom. A kolbászt szeletelem.
Egy lábasban a sonka főzőlevéről levett zsíron előbb kolbászokat megpirítom, félreteszem. Majd megdinsztelem a hagymákat. Beleteszem a karalábét és a krumplit is, rövid ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem a főzőlével. Amikor minden megfőtt, beleteszem a kolbászszeleteket.
Tálaláskor szedek a levesből, kanalazok rá tejfölt, s teszek rá egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése